De achtergrond van Cultureel Najaar Hillegom

Hoe is Cultureel Najaar Hillegom ontstaan?

Aan de basis van het samenwerkingsverband stond Gemeente Hillegom.
In Hillegom worden gedurende het hele jaar vele culturele evenementen gepland. Heel mooi dat onze inwoners kunnen genieten van een breed cultureel aanbod en hieraan mee kunnen doen, actief of passief. De gemeente constateerde dat evenementen soms niet onderling door de organisatoren zijn of kunnen worden afgestemd. Hierdoor ontstond de wens om culturele evenementen meer met elkaar te verbinden, zodat er meer samenwerking en afstemming van de evenementen tussen de verenigingen plaatsvindt.

Een eerste samenwerkingsverband mondde uit in de succesvolle viering van 300 jaar Ambachtsheerlijkheid Hillegom, in het weekend van 5-6 november 2022. Hierna namen Stichting Kunst in Hillegom en Stichting Vrienden van Oud Hillegom het initiatief om het Cultureel Najaar Hillegom te starten. Al snel werden andere organisaties aangehaakt en momenteel wordt de agenda gevuld met allerlei activiteiten in de periode van 2 september tot en met het einde van het jaar.
Hierbij worden wij ondersteund door Gemeente Hillegom door het organiseren van culturele netwerkavonden waardoor steeds nieuwe verbindingen worden gelegd.

Wat kun je verwachten bij Cultureel Najaar Hillegom?

  • Kunst om te beoefenen, bijvoorbeeld workshops van Hillegomse kunstenaars
  • Kunst om te bewonderen, bijvoorbeeld grotere en kleinere exposities van Hillegomse kunstenaars
  • Cultuur om van te genieten, bijvoorbeeld optredens van Hillegomse Muziekschool en de Hillegomse Harmonie Kapel
  • Cultuur om te beleven, bijvoorbeeld workshops en open dagen
  • Cultuur om te beoefenen, bijvoorbeeld door muziek te maken bij de Hillegomse Muziekschool of de Hillegomse Harmonie Kapel
  • Tastbaar cultureel erfgoed, bijvoorbeeld kerken en monumenten en historische landschappen
  • Immaterieel cultureel erfgoed, bijvoorbeeld Hillegomse tradities en verhalen over de Hillegomse geschiedenis
Scroll naar boven